5 April 2013

Diri Saia VS PLKN


          Salam kepada semua... ni la entri pertama tahun ni... dah lama saia x update blog sebab menjalani PLKN.. So lame lame lame~ >,<

Panorama indah di luar pagar kem

            Dipendekkan cerita, awal tahun ni saia telah mengikuti PLKN(Program Latihan Khidmat Negara) di Kem Putra Sentosa(KPS), Sematan.. Bagi certain org memang ramai yg happy sakan kat sana.. tapi bagi saia PLKN ni xda makna pun.. membazir wang kerajaan n buang masa saia je.. hehe.. gurau je.. sebenarnya xsemua benda xbest kat sana.. ada jugak yang best.. benda paling best kat sana bagi saia ialah dapat kawan baru.. tu je penawar hati saia yg asyik2 terfikir nak balik rumah n mesej2 an si A.U kesayangan saia dunia akhirat.. hehe <3

 Saia xnak taip panjang lebar cuma nak post gambar kenang2an ni;

Sazrul & saia
Budak Sazrul ni baik.. Dia ni arif sikit pasal agama berbanding saia.. Dia orang semenanjung.. Ni la geng saia yg selalu jadi yg pertama sampai kat surau tiap2 hari... Mi dalam gambar tu la makanan terpedas di dunia.. mmg nak bunuh org.. APTB~ =,=


Xiu Yan Lin & Ng En Ni
Amoi ni dua org ni saia anggap kawan baik saia jugak.. Xiu Yan tinggi orgnya tapi dia xpernah meninggi diri..  hehe.. Ng pulak jenis yg serius dalam tugasan.. takut nak ganggu dia bila dia busy.. Tapi kadang2 dia pun pandai bergurau.. Happy sbb dpt bekwn n bekerjasama an mereka... :D


Fei & Nina
Mereka ni classmates saia masa kelas PK(pembinaan karakter)... Fei ni je org yg suka bercakap.. asyik dia je bersuara dlm kelas.. btw, saia respect keberanian dia... hehe.. Nina pulak pendiam n manis orgnya.. Dia baik n peramah.. tapi yg sedihnya saia n dia dah putus kawan disebabkan diri saia.. Saia mmg terukla~


Chai Kian Yi & Saia
Ni la antara bestfriend saia kat sana.. banyak persamaan kami berdua.. yg paling syok, bila kami berjumpa kami akan main sama2 n anggap kem ni taman permainan.. Dia la teman sepermainan saia.. I miss him(we're not gay) xD


Cornelius Lim, Aishleigh Ngiam, Alan Bong, Lee Chen Jie & Adam Thian
Mereka ni kawan2 saia yg mewarnai kehidupan saia di kem Putra Sentosa.. Kami sama dorm(L2).. Berkawan an org Cina mmg sesuatu pengalaman baru bagi saia.. Setelah mengenali mereka selama 3 Bulan kat sana baru la saia sedar yg kita sebagai manusia mmg banyak persamaan walaupun berlainan bangsa.. mmg xdpt dinafikan ada bnyk jugak perbezaan antara kami, tapi perbezaan itulah yg menyatukan kami semua.. Kami saling melengkapi diri masing2..


Wee Hock Lee(Lin Dan) & Chai Choon Guan
Si Lee ni muka dia macam Lin Dan.. Dia memang universal punya org.. Dia berkawan tanpa mengira bangsa.. Sebab tu la dia pandai bnyk bahasa... Guan pulak seorang yg susah diduga.. 1st expression saia when the first time saia saw him is like "OMG, Taiko Guan!".. hehe.. tapi actually dia ni baik.. baik teramat sangat cuma dia xpandai nak tunjukkan kebaikan dia depan org.. ^,<


Timothy, Ronald & Paul
Ni la body guard saia kat sana.. garang x? hehe.. xdala.. saia gurau je.. mereka ni sbnarnya sedih sebab terpaksa berpisah sbb dah tamat latihan.. kehkehkeh.. Yg paling kecik is Timothy.. Dia ni hot tempered ckit.. habis org nak dia gaduh.. Tapi jauh dalam hati dia saia tahu dia pendamkan sesuatu.. Si Ronald pulak SocialAble.. dia jenis yg matured n ranggi.. tapi dalam diam2, dia ni spesies anak mak.. so sweet~ bhahaha xD... Si Paul yg besar ni adalah teman seperjuangan mereka.. Dia ni Emo(not his style but his attitude).. Dia selalu buat kerja dgn sepenuh perasaan.. walaupun mereka ni susah nak ikut peraturan, tapi mereka still have their good sites.. They very loyal with their FRIENDSHIP.. *salute* =D

       Last but not least, saia mintak maaf sebab x dapat nak masukkan gambar kawan2 baik saia yg lain.. second SD card saia corrupt.. hilang semua gambar.. ni je yg tinggal.. Btw, I want to mention u all.. (Tan Jun Yi, Tan Xiam Tjoe, Lee Jenn Wern, Phang Kang Lung, Lau Jia Chuan, Png, Aman, Chloe Lee, Sean, Wong Khang Zeh, n semua geng2 ALPHA) Sorry sebab susah nak ingat nama korang..

         I MISS YOU ALL
Walau sejauh mana saia melangkah, saia takkan lupakan kawan2 saia...
Mana la saia nak cari kawan2 yg sebaik kamu semua... =')

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...