15 January 2012

Jumpa Lagi 7 Tahun Akan Datang


Assalamualaikum,

terima kasih sebab bersama-sama saya selama ini...
walaupun singkat, tapi cukup bermakna buat saya...
sekarang ni saya nak bawa diri saya ke suatu sudut di dunia ini...
nak mengembara kejap...
walaupun jauh, tapi hati saya masih bersama awak
awak pemilik hati saya sampai bila2 pun...

walau kemana saya berpusing2 kat dunia ni,
walaupun saya bertemu dengan ramai wanita,
namun awak tiada tolok bandingannya...
sebab awak tetap yang terbaik buat saya sekarang dan
selamanya...

walaupun kita berkenalan dalam waktu yang singkat,
n bercinta dalam waktu yang singkat,
namun untuk melupakan awak,
saya perlukan waktu yang amat panjang,
satu masa yang saya tak pasti berapa panjangnya,
tapi yang saya pasti  ia seumur hidup saya...
wallahualam..


saya janji takkan melepaskan awak,
walau apapun yang terjadi,
walau bunga lavender bertukar jadi warna hitam,
walau gunung kinabalu menjadi gunung berapi,
walau jus lavender yang saya simpan ni berkulat,
namun...
saya takkan melepaskan awak,
melainkan roh saya terlerai dari jasad,
OMG... tanak.. tanak.. tanak...
saya tanak mati dulu... >.<

eh, lupa pulak nak cakap,
terima kasih ye sebab ajar saya macam2,
awak ajar saya setia,
awak ajar saya cinta,
awak ajar saya bersabar dengan karenah awak,
n awak jugak ajar saya jadi gatal camni...
hahaha ^_^

okay la sayang.... jumpa lagi... muah...
sayang awak sangat2...

10 January 2012

Cinta tak Memerlukan Sebab...


     
     Assalamulaikum kepada para pembaca sekalian... Entri pada malam ini ialah "adakah cinta memerlukan sebab?" Cuba korang fikirkan sedalam-dalamnya... Selami samudera hati dan permikaran korang, adakah cinta memerlukan sebab? Kalau korang tak pasti, sila la baca kisah ini dulu then, cuba fikirkannya sekali lagi ADAKAH CINTA MEMERLUKAN SEBAB???

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kisah Gadis dan Jejaka

Gadis : Awak tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana awak boleh katakan awak sayang dan cintakan saya sedangkan awak tidak boleh menerangkannya.

Jejaka : Betul! Saya tak tahu sebabnya tetapi saya boleh buktikan bahawa saya memang cintakan awak!

Gadis : Tak boleh, awak mesti beri bukti! Saya nak awak terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Tapi, kenapa pula awak tak boleh terangkan sebabnya?

Si Jejaka menarik nafas panjang dan dia berkata...

Jejaka : Baiklah! Saya mencintai awak sebab awak cantik, comel, mempunyai suara yang merdu, penyayang, kelakar, dan sentiasa merindui saya. Saya juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak awak melangkah, di situlah cinta saya bersama awak!

Si Gadis tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan Si Jejaka tadi. Namun begitu, selang beberapa hari si Gadis mengalami kemalangan dan koma.

Si Jejaka berasa amat sedih. Si Jejaka mengambil keputusan untuk melawat kekasihnya di hospital. Di wad hospital, Si Jejaka menangis di tepi katil Si Gadis sambil berbisik:
"Awak! 
~Jika disebabkan suara, saya mencintai awak... sekarang bolehkah awak bersuara? Tidak! Oleh itu   saya tidak boleh mencintai awak kerana sekarang awak tidak dapat bersuara. 
~Jika disebabkan kasih sayang dan senda gurau, saya mencintai awak... sekarang bolehkah awak menunjukkannya? Tidak! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak ketika ini.
~Jika disebabkan senyuman saya mencintai awak... sekarang bolehkah awak tersenyum? Tidak! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak. 
~Jika disebabkan setiap langkah saya mencintai awak.... sekarang bolehkah awak melangkah? Tidak! Oleh itu saya tidak boleh mencintai awak.
~Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Saya tidak mempunyai sebab untuk mencintai awak lagi. 
~Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Saya masih mencintai awak dulu, kini dan selamanya. Cinta tidak perlukan sebab. Cinta lahir dari hati yang ikhlas. Saya terima awak seadanya. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat dan dipegang. Namun, ia boleh dirasai dalam hati. "
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

       Setelah membaca kisah ini, adakah korang masih berfikir CINTA MEMERLUKAN SEBAB??? ^_^
absolutely no... "Jika kita mampu menjelaskan apa itu cinta, bererti itu bukan cinta tapi cuma rasa".... rasa apa??? Lu pikir la sendiri... hahaha xD

p/s: Sori, penerangan pendek sangat... lagi sibuk dengan kerja sekolah... :)

3 January 2012

Apa itu Cinta??? Pernahkah anda terfikir maknanya???


          Huh... setelah seminggu membuat research dapat jugak aku himpunkan makna-makna cinta. Semua ini aku dapat dari pengalaman sendiri, berpuluh-puluh buku falsafah cinta yang pernah aku baca dan sumber dari internet. Harap enjoy membacanya kerana ia amat berguna untuk mengetahui apa maksud cinta yang sesungguhnya... Kalau korang yang lebih tua dari aku kata aku terlalu muda dan mentah untuk berbicara tentang cinta, dengan beraninya aku membangkang, "Sesungguhnya, korang terlalu tua dan kerepot untuk berbiara tentang cinta" ^_^ hahaha xD... Jangan Marah.... lalalalalala \(^_^)/
- Prof Madya Dr. Annas Lavender-
(PhD dalam Jurusan Emosi dan Psikologi / Universiti Cinta Bersatu)
*Untuk mencantikkan nama je.. hee~ ^.<


Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Bila bercinta, semuanya nampak indah, semuanya harum mewangi, semuanya nampak sempurna. Tatkala diuji sedikit mulalah goyah untuk mempertahankan keimanan cinta. Inilah barisan insan-insan bacul yang tidak yakin pada cinta mereka. Hanya pandai berjanji tapi tidak pernah menunaikannya.

Di mana ada cinta di situ ada kehidupan; manakala kebencian membawa kepada kemusnahan. Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.
Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yang satu lagi, “Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?”. Jawab titis air mata kedua tu,” Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja.” Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata. Saya turut bahagia untukmu. Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya. Perasaan cinta itu dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu cuba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan. Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia, lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya. Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.

Jangan melarikan diri dari ‘cinta’ apabila ia berada di hadapan kamu. Jangan melarikan diri daripadanya kerana suatu hari nanti, kamu pasti akan teringatkannya kembali dan menyesali perbuatan kamu itu. Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat. Kata Hamka, Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat. Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya. Seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorang gadis, ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah. Kadangkala kamu mencium harum mawar tersebut tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari.

Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat bererti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.Kamu tahu bahwa kamu sangat merindukan seseorang, ketika kamu memikirkannya hatimu hancur berkeping. Dan hanya dengan mendengar kata “Hai” darinya, dapat menyatukan kembali kepingan hati tersebut.

Kaum lelaki sering mempersoalkan kelemahan wanita kerana sering mengalirkan airmata. Tetapi, segagah-gagah dan perwiranya lelaki, sedarlah bahawa suatu hari nanti mereka juga akan mengalirkan airmata syahdu kerana satu perkara kecil iaitu kerana CINTA. Alangkah misterinya cinta seorang wanita yang dianggap lemah sehingga boleh mengalirkan airmata seorang wira! Aneh, tetapi itulah hakikatnya. (hee~ macam pernah aku buat)

Tuhan ciptakan 100 bahagian kasih sayang. 99 disimpan disisinya dan hanya 1 bahagian diturunkan ke dunia. Dengan kasih sayang yang satu bahagian itulah, makhluk saling berkasih sayang sehingga kuda mengangkat kakinya kerana takut anaknya terpijak.

Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna sesalan kerana perginya tanpa berpatah lagi. Jangan kerana cinta, kita gugur dari perjuangan, dan jangan kerana cinta juga, prinsip kita menjadi larut dan cair.

Cinta tidak semestinya akan berakhir dengan perkahwinan dan perkahwinan juga tidak semestinya akan menoktahkan titik akhir kepada percintaan. Kesetiaan akan mengikat cinta, kecurangan akan meranapkan segala kemanisan cinta. Sesebuah perkahwinan akan menjadi indah jika cinta terus bersama.Cinta sejati ialah kasih Tuhan kepada hambaNya. Kasih murni ialah kasih ibu bapa kepada anaknya. Kasih saudara masa berada. Kasih sahabat masa binasa. Kasih suami isteri sepenanggungan. Kasih orang menaruh harapan.

Jangan mencintai seseorang seperti bunga, kerana bunga mati kala musim berganti. Cintailah mereka seperti sungai, kerana sungai mengalir selamanya. Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi kiranya kamu benar menyintainya setulus hati. rasa percintaan lebih pahit dari hempedu. Teman percintaan ialah sayu dan pilu, namun demikian, dara dan teruna tetap berpusu-pusu terjerumus ke dalamnya kerana dianggap seperti lautan madu.

Kata Raja Pedang Deir, hati-hati dengan cinta, kerana cinta juga dapat membuat orang sihat menjadi sakit, orang gemuk menjadi kurus, orang normal menjadi gila, orang kaya menjadi miskin, raja menjadi budak, jika cintanya itu disambut oleh para pecinta palsu. Terdapat banyak bebintang di langit tetapi hanya satu sahaja yang begitu menyerlah sehingga dapat menarik perhatianmu. Dari kalangan yang kamu pilih untuk abaikan ialah sebutir bintang yang sanggup menyinari anda walau dimana sahaja kamu berada. Tak usah sebut pasal cinta jika kamu tidak sebenar-benarnya mengambil kisah. Tak usah bercakap tentang perasaan, jika ia tidak berada di hatimu.
Tak usahlah menunjuk ke dada, jika kamu berhasrat melukakan hati pasanganmu. Minat bukan bermaksud cinta, bangga bukan bererti cinta, kagum juga bukan bermaksud cinta, dan suka juga tidak serasi dengan cinta, malah sayang pun bukan cinta. Tetapi, CINTA itu adalah CINTA...

Siapakah Yang Benar-Benar Mencintai Kamu???



1- Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2- Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3- Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4- Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5- Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’,
‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6- Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7- Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8- Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9- Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10- Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11- Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia
akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12- Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13- Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14- Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15- Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, jauh dihati?’

16- Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17- Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18- Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan
minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19- Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah
mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20- Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun
yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21- Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22- Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23- Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

[ Pernah tak orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut… kamu akan menyesal melakukannya!!! >.< ]

2 January 2012

Macam mana nak lupakan seseorang...

cute kan pic ni?

         Assalamualaikum semua... Hari ini, sempena dengan tahun baru, saya bebesar hati untuk release kan entri ini... Okay, straight to the point... Untuk melupakan seseorang sememangnya mudah... Kita boleh melupakannya sekelip mata sepertimana kita menyukainya sebelum ni... Melupakan seseorang sama dengan melupakan formula add math... Amat mudah!!! Memang mudah!!! Pasti mudah!!! Sangat mudah!!! Tak caye sudah!!! hahahaha....

First thing we should do,
        We must hate her/him or whatever... Macam mana nak hate org ni? Meng'hate' orang sama macam menekan button block di facebook... simply easy... Okay, untuk meng'hate' orang korang mesti letakkan minda korang di mode 'yellow thinking'.. hee~... Korang mesti fikirkan yang dia memang seorang yang tak guna, kaki kayu tiga, bodoh, cam sial, curang, APTB, menyakitkan hati n entah pape... huh.. >.< !!! 

Second,
         Kita mesti busy2 kan diri kita dengan perkara yang boleh melupakan kenangan kita bersamanya... contohnya: maen game, chat an org2 kat fb, usya2 pkwe/mkwe, flying kiss, omong2 eceng2 n try to tackle a new buddy... hahahahaha <evillaugh>.... 'Bak kata pepatah, bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor'... So, buat apa nak kejar2 dia... Let him/her go n get a new one... O' yeah... ^.<

Third,
        Buang semua benda yang ada bersangkut-maut dengan dia... Contohnya: hadiah patung domo pemberian dia... Buat apa simpan patung bodoh nak mampus camtu??? Buat semak rumah je.. dahla patung tu busuk, tak penah cuci pulak tu... huh... Kalau nak sangat patung tu, beli la sendiri... Kalau tade duit, korang pergilah kat rumah aku... Aku bagi free je... hahaha.... Okay2, pastu, delete all sms yang pernah dihantar oleh dia yang menyemakkan memory phone... nak simpan buat apa? buat sakit hati je tengok... huh..

Fourth,
            Egokan diri korang seperti Yamaha Ego... Bila nampak dia, buat je muka tanak layan... Pastu, kalau dia try2 nak calling2, just press a green button for a while,n then press a red button... Biar kedit dia habis... hahahaha... Satu lagi, buatkan diri anda macam tidak kesah dengan perpisahan antara anda dan dia apabila korang terserempak... 
*Jangan buat muka seposen dua posen depan dia... memang takleh blah... hahaha xD

Fifth,
        Belief in fate... Korang mesti percayakan qada' dan qadar... Jodoh, ajal, maut tu, semuanya di tangan tuhan... tak perlula nak fikir sangat pasal jodoh2 ni... Biar la takdir yang tentukan... Come on laa, move on... Dont look back bebeh.... muda hanya sekali, jom kita enjoy.... hahahaha ^_^

Sixth, 
        Masa... Ubat untuk segala penyakit yang paling mujarab dalam dunia ni adalah masa... Masa boleh merawat kesedihan, melupakan seseorang, meredamkan rindu, menenangkan amarah n mengahapuskan dendam dalam jiwa... So, buat apa nak susah2... Take your time noob... hahaha xD

Seventh,
           Eh, berapa banyak punya tip la... Sudah2 la tu... Buat entri ni buat aku rasa tak tahan nak gelak la... Hahaha... Sengal siot... Cuba baca balik, berapa banyak aku gelak... hahaha....

Note: 
Tip ni hanya untuk yang bercinta dengan separuh hati je... Kalau bercinta dengan hati yang ikhlas macam aku ni, segala macam tip pun takkan berkesan... Aku setia, korang tak... Kalau korang cintakan dia, kenapa sanggup baca tip ni untuk melupakan dia ha? ha? ha? Tu tandanya, cinta korang kat dia tak sebesar mana... Macam aku, aku tak penah cuba untuk melupakan seseorang... hee~
Ni nak nasihatkan kat korang... Kalau betul2 cintakan dia, jangan pernah lupakan dan tinggalkan dia.... pergila kat dia... jangan buat dia tertunggu2 kay... ^_^ Biarpun terlerai tali yang mengikat jambatan Penang, namun takkan terlerai cinta korang kat dia... Sebab dia memang cinta sejati korang... yahooooo

Dengar dulu lagu ni sebelum close blog aku... Relax2 la dulu, tenangkan fikiran... Sebelum dengar lagu ni, Pause kan dulu SCM music player aku... enjoy it ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...