2 January 2012

Macam mana nak lupakan seseorang...

cute kan pic ni?

         Assalamualaikum semua... Hari ini, sempena dengan tahun baru, saya bebesar hati untuk release kan entri ini... Okay, straight to the point... Untuk melupakan seseorang sememangnya mudah... Kita boleh melupakannya sekelip mata sepertimana kita menyukainya sebelum ni... Melupakan seseorang sama dengan melupakan formula add math... Amat mudah!!! Memang mudah!!! Pasti mudah!!! Sangat mudah!!! Tak caye sudah!!! hahahaha....

First thing we should do,
        We must hate her/him or whatever... Macam mana nak hate org ni? Meng'hate' orang sama macam menekan button block di facebook... simply easy... Okay, untuk meng'hate' orang korang mesti letakkan minda korang di mode 'yellow thinking'.. hee~... Korang mesti fikirkan yang dia memang seorang yang tak guna, kaki kayu tiga, bodoh, cam sial, curang, APTB, menyakitkan hati n entah pape... huh.. >.< !!! 

Second,
         Kita mesti busy2 kan diri kita dengan perkara yang boleh melupakan kenangan kita bersamanya... contohnya: maen game, chat an org2 kat fb, usya2 pkwe/mkwe, flying kiss, omong2 eceng2 n try to tackle a new buddy... hahahahaha <evillaugh>.... 'Bak kata pepatah, bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor'... So, buat apa nak kejar2 dia... Let him/her go n get a new one... O' yeah... ^.<

Third,
        Buang semua benda yang ada bersangkut-maut dengan dia... Contohnya: hadiah patung domo pemberian dia... Buat apa simpan patung bodoh nak mampus camtu??? Buat semak rumah je.. dahla patung tu busuk, tak penah cuci pulak tu... huh... Kalau nak sangat patung tu, beli la sendiri... Kalau tade duit, korang pergilah kat rumah aku... Aku bagi free je... hahaha.... Okay2, pastu, delete all sms yang pernah dihantar oleh dia yang menyemakkan memory phone... nak simpan buat apa? buat sakit hati je tengok... huh..

Fourth,
            Egokan diri korang seperti Yamaha Ego... Bila nampak dia, buat je muka tanak layan... Pastu, kalau dia try2 nak calling2, just press a green button for a while,n then press a red button... Biar kedit dia habis... hahahaha... Satu lagi, buatkan diri anda macam tidak kesah dengan perpisahan antara anda dan dia apabila korang terserempak... 
*Jangan buat muka seposen dua posen depan dia... memang takleh blah... hahaha xD

Fifth,
        Belief in fate... Korang mesti percayakan qada' dan qadar... Jodoh, ajal, maut tu, semuanya di tangan tuhan... tak perlula nak fikir sangat pasal jodoh2 ni... Biar la takdir yang tentukan... Come on laa, move on... Dont look back bebeh.... muda hanya sekali, jom kita enjoy.... hahahaha ^_^

Sixth, 
        Masa... Ubat untuk segala penyakit yang paling mujarab dalam dunia ni adalah masa... Masa boleh merawat kesedihan, melupakan seseorang, meredamkan rindu, menenangkan amarah n mengahapuskan dendam dalam jiwa... So, buat apa nak susah2... Take your time noob... hahaha xD

Seventh,
           Eh, berapa banyak punya tip la... Sudah2 la tu... Buat entri ni buat aku rasa tak tahan nak gelak la... Hahaha... Sengal siot... Cuba baca balik, berapa banyak aku gelak... hahaha....

Note: 
Tip ni hanya untuk yang bercinta dengan separuh hati je... Kalau bercinta dengan hati yang ikhlas macam aku ni, segala macam tip pun takkan berkesan... Aku setia, korang tak... Kalau korang cintakan dia, kenapa sanggup baca tip ni untuk melupakan dia ha? ha? ha? Tu tandanya, cinta korang kat dia tak sebesar mana... Macam aku, aku tak penah cuba untuk melupakan seseorang... hee~
Ni nak nasihatkan kat korang... Kalau betul2 cintakan dia, jangan pernah lupakan dan tinggalkan dia.... pergila kat dia... jangan buat dia tertunggu2 kay... ^_^ Biarpun terlerai tali yang mengikat jambatan Penang, namun takkan terlerai cinta korang kat dia... Sebab dia memang cinta sejati korang... yahooooo

Dengar dulu lagu ni sebelum close blog aku... Relax2 la dulu, tenangkan fikiran... Sebelum dengar lagu ni, Pause kan dulu SCM music player aku... enjoy it ^_^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...